Recyfix - Intelligent avvattning skapad av innovation och erfarenhet

Välkommen! Det gläder oss att du hittat hit och vill veta mer om Recyfix. Framtidens ränna som erbjuder så mycket på alla plan. På den här sidan så hittar du det mest essentiella kring rännorna. Vill du sedan veta mer, få en provbit eller kanske få hjälp med ett nuvarande projekt så finns vi alltid här för dig.

Vi vill visa dig varför Recyfix är en ränna att ta till sig. Det finns ingen anledning att låta kringkostnader dra iväg när det finns ett intelligentare sätt att avvattna på.

Recyfix, materialet och miljön

Recyfix är till 100% tillverkat i återvunnet material. Materialet är till största delen PP. Utöver PP så innehåller Recyfix även PE samt en del Kimrök. Kimröken tillsätts så att rännan inte ska blekas vid t ex solexponering.

Under återvinningen så mals gammal plast ner till ett pulver varpå det sedan regranuleras. Granulatet blandas sedan till precis rätt recept för att sedan gjutas om till rännor.

En annan klar fördel med att använda sig av termoplast i ett avvattningssystem är kemresistensen som är betydligt bredare än andra alternativa material.

Anpassningsbar

När man monterar en ränna så stöter man inte sällan på olika utmaningar som måste hanteras. Det kan röra sig om att man behöver ta upp utlopp i olika riktningar, anpassa längder eller skapa radier samt vinklar. Med Recyfix är inget av detta längre något som stjäl tid och det resulterar inte heller i specialbeställningar och skadade rännelement.

Att ta upp ett hål för anslutningar görs enklast med en helt vanlig hålsåg på någon av de markerade platserna i botten eller i sidan av rännan. Att anpassa längden på rännan är även det smidigt och görs med en vanlig såg. Eftersom att materialet sedan är så pass flexiblet så kommer rännan aldrig spricka eller skadas av ingreppet.

Robust

En ränna får stå emot mycket under sin livslängd. Redan i transporten så är det en tuff behandling och det blir inte bättre på arbetsplatsen. Det är inte ovanligt att flertalet av rännelementen av andra material skadas under resans gång.

Recyfix, som är tillverkat i termoplast kommer inte ta skada av den här behandlingen och du behöver aldrig tänka på att beställa "ett par extra" rännor för att säkra upp eventuellt svinn.

Fjäderlätt

En vanlig ränna i betong eller polymerbetong på 1 meter i d100 väger cirka 46 kg med galler. En likadan Recyfix-ränna väger istället 4 kg. Tänk bara hur mycket tid och pengar som kan sparas i transporten och på arbetsplatsen. För att inte tala om arbetsmiljön för installatören.

En installatör kan nu bära rännan till installationsplatsen, markera eventuella justeringar och sedan bära rännan till sågbänken för att sedan placera den på plats igen. Helt utan maskiner eller kollegor som hjälper till just för att det är för tungt för en person.

Vill du veta mer?

Vill du ha mer information om Recyfix och vårt linjeavvattningssortiment? Du kanske arbetar med ett projekt just nu och vill ha hjälp att dimensionera dina rännor eller är i behov av CAD-ritningar. Fyll i formuläret på den här sidan så kontaktar vi dig.

Kungsträdgårdarna, Uppsala

I skrivande stund så arbetar NCC med den sista etappen på projektet Kundsträdgårdarna i Uppsala. Ett nytt bostadshus i ett tämligen nytt bostadsområde i centrala Uppsala. GPA har redan från start varit med och tagit fram en lösning för avvattningen för de stora ytorna som innegårdarna för med sig.

Redan från start så stod det klart att det var Recyfix som gällde. Det lämpade sig inte att bygga in gårdagens teknik och funktionallitet i framtidens boende. Cirka 300 meter ränna senare så kan man tydligt se hur mycket tid och pengar man sparat genom att installera en intelligent och robust ränna som är så här pass lätt att anpassa.

"Rännan var väldigt lätt att arbeta med. Vi behövde anpassa rännorna väldigt mycket eftersom att vi har så många vinklar och det var tacksamt att det gick så smidigt att vinkla dem och ta upp hål åt alla håll!"

Kosret Mahmood, NCC Construction Sverige AB
Läs hela historien

Modeller

Recyfix-rännorna finns i en mängd olika utföranden med olika utseenden och egenskaper. Vi erbjuder rännor som lämpar sig för allt ifrån den enklare garageinfarten till den tyngsta industriytan. Nedan så har vi valt ut ett par modeller som kan vara intressanta att läsa mer om. Du är naturligtvis alltid välkommen att kontakta oss om du inte hittar det du söker.

Recyfix Pro

En väldigt omtyckt ränna som passar i många applikationer. Med det tilltalande moderna slitsgallret i polyamidglasfiber (PA-GF) så smälter den in i de flesta offentliga miljöer. Gallret går även att få i flera färger. Rännan klarar av trafik upp till trafikklass C 250.

Recyfix Plus X

Plus X har till skillnad från Pro ett lite mer klassiskt utseende och kommer som standard med ett rutat segjärnsgaller. Rännan kan med fördel placeras i tungt trafikerade områden då den även har en skyddande sarg kring som fixerar gallret. Rännan uppnår trafikklass D 400.

Recyfix NC

Den robustaste av de traditionella rännorna. Recyfix NC uppnår imponerande trafikklass E 600 och kan således placeras i de mest aggresiva miljöerna. Hemligheten är det mycket kraftiga 8-bultslåset som hjälper systemet att hantera dynamiska krafter från sidorna.

-->