Ny på jobbet − Daniel Ejdeholm

15 november 2018

Ny på jobbet − Daniel Ejdeholm

I augusti tillträdde Daniel Ejdeholm som teknisk chef på GPA. Daniel kommer främst att arbeta med GPAs tekniska support och utbildningsverksamhet i Skandinavien. Han kommer att supportera säljarna i tekniskt komplicerade frågor och utveckla kursverksamheten främst inom extruder-, tråd- och stumsvetsning.

Daniel kommer närmst från Swerea KIMAB, där han spenderat de senaste åren som forskningsledare inom polymera material och plastsvetsning. Han började sin karriär som kemiingenjör på KTH med inriktning mot plastmaterial. Därefter arbetade han som forskare inom långtidsegenskaper på plaster i aggressiva miljöer på materialforskningsinstitutet.

− Det känns spännande och utmanande att prova på en helt ny värld som industrin. Fördelen med att komma ifrån ”andra sidan” är att man har ett annat synsätt och här på GPA kan jag nyttja det och även utveckla den praktiska biten, berättar Daniel.

Daniels målsättning är att sprida kunskap om plast och att alla som jobbar med platssvetsning inom VA och kemisk industri ska vara certifierade.

− På GPA vill jag höja kompetensen inom utbildning av fogning av plastsvetsning och bidra med samhällsnytta genom att lösa problem som leder till mindre haverier med VA-ledningar som idag är väldigt kostsamt för samhället, säger Daniel.

− GPA-gänget arbetar just nu med ett spännande forskningsprojekt som finansieras av Vinnova, vilka arbetar med att stärka Sverige som forsknings- och innovationsland. Här är GPA en part i ett större projekt och testbädd för hållbara VA-ledningssystem, avslutar Daniel.

Taggar: utbildning plastsvetsutbildning gpa academy plastsvetsning gpa


Fler nyheter
20 februari 2019

En bredd som ingen annan

GPA kan erbjuda en bredd av svetstekniker för termoplaster som ingen annan! Vill du veta mer om två av våra mest avancerade svetsmaskiner? Läs mer


19 februari 2019

Designad för användning i rena vattentankar

HYDROCLICK betongskyddsliner används i huvudsak för renovering av befintliga dricksvattenreservoarer. Linersystemet erbjuder en stor flexibilitet kännetecknas av en snabb och enkel installation. HYDROCLICK är dricksvattengodkänt och har en livslängd på minst 50 år.​ Läs mer


12 februari 2019

Våra utbildningar 2019

Utbilda dig i Sveriges modernaste verkstad. Vi har svetsmaskiner för stumsvetsning (även stora dimensioner), muffsvetsning, elmuffsvetsning, tråd- och extrudersvetsning och IR-svetsning. Vi erbjuder kurser inom alla dessa svetstekniker, oavsett om du ska svetsa avloppsrör eller rörsystem för medicinteknik. Läs mer


6 februari 2019

Kunskap på riktigt

GPA är långt ifrån ett företag som bara levererar produkter. Ett av våra kärnvärden är kunskap. Med vår erfarenhet kan vi verkligen säga att vi förmedlar kunskap – på riktigt. Ett exempel på det är vår senaste förstärkning inom utbildning och teknik, Daniel Ejdeholm. Läs mer