Ny på jobbet − Daniel Ejdeholm

15 november 2018

Ny på jobbet − Daniel Ejdeholm

I augusti tillträdde Daniel Ejdeholm som teknisk chef på GPA. Daniel kommer främst att arbeta med GPAs tekniska support och utbildningsverksamhet i Skandinavien. Han kommer att supportera säljarna i tekniskt komplicerade frågor och utveckla kursverksamheten främst inom extruder-, tråd- och stumsvetsning.

Daniel kommer närmst från Swerea KIMAB, där han spenderat de senaste åren som forskningsledare inom polymera material och plastsvetsning. Han började sin karriär som kemiingenjör på KTH med inriktning mot plastmaterial. Därefter arbetade han som forskare inom långtidsegenskaper på plaster i aggressiva miljöer på materialforskningsinstitutet.

− Det känns spännande och utmanande att prova på en helt ny värld som industrin. Fördelen med att komma ifrån ”andra sidan” är att man har ett annat synsätt och här på GPA kan jag nyttja det och även utveckla den praktiska biten, berättar Daniel.

Daniels målsättning är att sprida kunskap om plast och att alla som jobbar med platssvetsning inom VA och kemisk industri ska vara certifierade.

− På GPA vill jag höja kompetensen inom utbildning av fogning av plastsvetsning och bidra med samhällsnytta genom att lösa problem som leder till mindre haverier med VA-ledningar som idag är väldigt kostsamt för samhället, säger Daniel.

− GPA-gänget arbetar just nu med ett spännande forskningsprojekt som finansieras av Vinnova, vilka arbetar med att stärka Sverige som forsknings- och innovationsland. Här är GPA en part i ett större projekt och testbädd för hållbara VA-ledningssystem, avslutar Daniel.

Taggar: utbildning plastsvetsutbildning gpa academy plastsvetsning gpa


Fler nyheter
15 november 2018

Ny på jobbet − Daniel Ejdeholm

I augusti tillträdde Daniel Ejdeholm som teknisk chef på GPA. Daniel kommer främst att arbeta med GPAs tekniska support och utbildningsverksamhet i Skandinavien. Han kommer att supportera säljarna i tekniskt komplicerade frågor och utveckla kursverksamheten främst inom extruder-, tråd- och stumsvetsning. Läs mer


25 juni 2018

​Unikt platsbyggt fettavskiljarsystem i Skandinavien!

​I Linnégallerian, den naturliga mötesplatsen på huvudgatan för alla som besöker Växjö City har man byggt om det befintliga köpcentret, som tidigare varit fullt med shopping och butiker på en totalyta av 3000 kvadratmeter till tre stora separata restauranger och ett gym. Läs mer


6 april 2018

Tre dagar på GPA Academy

På vårt huvudkontor i Hjärnarp håller vi regelbundet kund och företagsanpassade utbildningar inom termoplast, materiallära och sammanfogningsmetoder. GPAs ambition är att sprida kunskap för optimalt material och produktval samt säkrare installationer. Vi har under tre dagar i april följt ett glatt gäng från NCC i Malmö och Skellefteå Kommun vår populära certifierande svetskurs. Läs mer


4 april 2018

​Nytt hotell i Ängelholm gav GPA möjlighet att leverera brett!

När nya hotellet HUS 57 i Ängelholm slog upp portarna i början av mars 2018 så var GPA en av leverantörerna HUS 57 är ett hotell, men även tänkt som Ängelholms nya mötesplats − ett hus för vila och fest, avkoppling och arbete samt nytta och nöje! Läs mer