Ny på jobbet − Daniel Ejdeholm

15 november 2018

Ny på jobbet − Daniel Ejdeholm

I augusti tillträdde Daniel Ejdeholm som teknisk chef på GPA. Daniel kommer främst att arbeta med GPAs tekniska support och utbildningsverksamhet i Skandinavien. Han kommer att supportera säljarna i tekniskt komplicerade frågor och utveckla kursverksamheten främst inom extruder-, tråd- och stumsvetsning.

Daniel kommer närmst från Swerea KIMAB, där han spenderat de senaste åren som forskningsledare inom polymera material och plastsvetsning. Han började sin karriär som kemiingenjör på KTH med inriktning mot plastmaterial. Därefter arbetade han som forskare inom långtidsegenskaper på plaster i aggressiva miljöer på materialforskningsinstitutet.

− Det känns spännande och utmanande att prova på en helt ny värld som industrin. Fördelen med att komma ifrån ”andra sidan” är att man har ett annat synsätt och här på GPA kan jag nyttja det och även utveckla den praktiska biten, berättar Daniel.

Daniels målsättning är att sprida kunskap om plast och att alla som jobbar med platssvetsning inom VA och kemisk industri ska vara certifierade.

− På GPA vill jag höja kompetensen inom utbildning av fogning av plastsvetsning och bidra med samhällsnytta genom att lösa problem som leder till mindre haverier med VA-ledningar som idag är väldigt kostsamt för samhället, säger Daniel.

− GPA-gänget arbetar just nu med ett spännande forskningsprojekt som finansieras av Vinnova, vilka arbetar med att stärka Sverige som forsknings- och innovationsland. Här är GPA en part i ett större projekt och testbädd för hållbara VA-ledningssystem, avslutar Daniel.

Taggar: utbildning plastsvetsutbildning gpa academy plastsvetsning gpa


Fler nyheter
22 mars 2019

Femdagarskurs för nybörjare – Certifierande svetskurs i stum-, muff- och elmuffsvetsning

Nytt hos oss på GPA är att vi nu även erbjuder en kurs för dig som helt saknar erfarenhet av plastsvetsning. Kursen omfattar metoderna stumsvetsning, muffsvetsning, elmuffsvetsning och tar fem dagar. Under dessa dagar varvas teori med praktik och tillsammans med erfarna kursledare ger vi dig de kunskaper du behöver för att svetsa plastledningar för valda applikationer. Läs mer


13 mars 2019

Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPA

I förra veckan gick ett trevligt gäng vår populära plastsvetsutbildning som leder till certifiering av plastsvetsare. På plats fanns bl a anläggaren Kristoffer Pommer från Bjäre Entreprenad i Ängelholm och plastsvetsaren Dennis Vang Tilly från Alexanders VVS och plast i Sjöbo. Läs mer


20 februari 2019

En bredd som ingen annan

GPA kan erbjuda en bredd av svetstekniker för termoplaster som ingen annan! Vill du veta mer om två av våra mest avancerade svetsmaskiner? Läs mer


19 februari 2019

Designad för användning i rena vattentankar

HYDROCLICK betongskyddsliner används i huvudsak för renovering av befintliga dricksvattenreservoarer. Linersystemet erbjuder en stor flexibilitet kännetecknas av en snabb och enkel installation. HYDROCLICK är dricksvattengodkänt och har en livslängd på minst 50 år.​ Läs mer