Ny på jobbet − Daniel Ejdeholm

15 november 2018

Ny på jobbet − Daniel Ejdeholm

I augusti tillträdde Daniel Ejdeholm som teknisk chef på GPA. Daniel kommer främst att arbeta med GPAs tekniska support och utbildningsverksamhet i Skandinavien. Han kommer att supportera säljarna i tekniskt komplicerade frågor och utveckla kursverksamheten främst inom extruder-, tråd- och stumsvetsning.

Daniel kommer närmst från Swerea KIMAB, där han spenderat de senaste åren som forskningsledare inom polymera material och plastsvetsning. Han började sin karriär som kemiingenjör på KTH med inriktning mot plastmaterial. Därefter arbetade han som forskare inom långtidsegenskaper på plaster i aggressiva miljöer på materialforskningsinstitutet.

− Det känns spännande och utmanande att prova på en helt ny värld som industrin. Fördelen med att komma ifrån ”andra sidan” är att man har ett annat synsätt och här på GPA kan jag nyttja det och även utveckla den praktiska biten, berättar Daniel.

Daniels målsättning är att sprida kunskap om plast och att alla som jobbar med platssvetsning inom VA och kemisk industri ska vara certifierade.

− På GPA vill jag höja kompetensen inom utbildning av fogning av plastsvetsning och bidra med samhällsnytta genom att lösa problem som leder till mindre haverier med VA-ledningar som idag är väldigt kostsamt för samhället, säger Daniel.

− GPA-gänget arbetar just nu med ett spännande forskningsprojekt som finansieras av Vinnova, vilka arbetar med att stärka Sverige som forsknings- och innovationsland. Här är GPA en part i ett större projekt och testbädd för hållbara VA-ledningssystem, avslutar Daniel.

Taggar: utbildning plastsvetsutbildning gpa academy plastsvetsning gpa


Fler nyheter
13 augusti 2019

GPA levererade till den nya avloppsledningen mellan Bua och Varberg

Mellan Bua och Getteröverket i Varberg byggdes under två år en nästan 18 km lång avloppsledning för överföring av spillvatten. Överföringsledningen går längs kuststräckan från Limabacka till Getteröverket i Varbergs kommun. Läs mer


8 juli 2019

Vi kan avvattna sportanläggningar!

Båstad kommun byggde under förra året en ny friidrottsanläggning på Örebäcksvallen med bland annat en 400 meters löparbana. GPA Flowsystem levererade dräneringsränna i form av RECYFIX PRO och SPORTFIX Super för att lösa avvattningen på löparbanan på ett snyggt och smidigt sätt. Läs mer


24 juni 2019

Stor kraft i litet paket - Pumpstationen Aqualift F Basic!

Nya Aqualift F Basic är en kraftfull, kompakt pumpstation som är enkel att installera och underhålla. Den hanterar avloppsvatten med WC-anslutning för både kommersiella och privata fastigheter. Kontakta oss gärna så berättar vi mer. Läs mer


7 juni 2019

Nyhet - Pumpstationen Aqualift S Compact!

Nu lanserar vi nya Aqualift S Compact. Vi har haft stor framgång med vår tidigare modell Aqualift S och här kommer en ny version med flera förbättrade egenskaper! Läs mer