Vattenverket Lockörn ljudisolerar och förbättrar arbetsmiljön med GAP-skivor från GPA

14 juni 2017

Vattenverket Lockörn  ljudisolerar och förbättrar arbetsmiljön med GAP-skivor från GPA

Vattenverket Lockörn i Lidköping, som tillverkar dricksvatten har nyligen renoverat sin anläggning och då har GPA Flowsystem AB bl a levererat gallerdurk, plattformar, stegar och trappor i glasfiberarmerad plast (GAP). Produkterna användes till ett gångstråk och för serviceplattformar till ventilkammare i vattenverket.

– GAP eller Glasfiberarmerad Plast är ett kompositmaterial som består av tvåkomponents härdplaster som förstärks med glas- eller kolfiber, berättar Karl Strandberg, Produktchef för Installationssystem på GPA. I sortimentet finns rörsystem, tankar, gallerdurk, trappor och andra konstruktionslösningar.

– Fördelar med Glasfiberarmerad Plast är att man kan använda den i tuffa miljöer, att det är lätthanterligt och lätt jämfört med t ex stål, som både är tjockare och tyngre, fortsätter Karl. Fördelar med materialet är mycket goda mekaniska egenskaper, goda termiska egenskaper, goda korrosionsegenskaper och god motståndskraft mot kemikalier. Applikationsområden där man använder sig av Glasfiberarmerad Plast är inom papper- och massaindustrin, i kemiska applikationer, på vatten och reningsverk och i gruvindustrin.

– Lidköpings kommun krävde att vi använde Glasfiberarmerad Plast och då hade GPA ett bra och brett
sortiment samt en bra teknisk lösning som gjorde att vi valde dom, berättar Peter Berlin från Peter Berlins Bygg AB i Laxå som installerat produkterna. Karl från GPA hjälpte till med alla beräkningar och dimensioneringar och på grund av lång spännvidd så krävdes en kraftigare gallerdurk för att tillgodose kundens krav på belastning.

– En stor fördel med GPAs glasfiberarmerade skivor är den ljuddämpande eller ljudisolerande effekten för att förbättra arbetsmiljön, berättar kunden Bjarne Jörgensen, som är driftledare inom VA på Lidköpings kommun.

– Vi tycker att resultatet har blivit riktigt bra och det är både snyggt och behagligt att gå på och man får ett bra grepp, avslutar en nöjd Bjarne!

Taggar: lidköping lockörn vattenverk grp glasfiberarmerad plast gap case plast gpa


Fler nyheter
12 december 2017

Avvattningsrännor från GPA användes till ny fotbollsplan med konstgräs

När Bunkeflo IP skulle anlägga sin nya konsgräsfotbollsplan anlitade Scanpipe GPA Flowsystem för att leverera avvattningsrännor som ska avvattna hela fotbollsplanen. Detta är ett annorlunda sätt att avvattna konstgräsplanen då dessa lades ner runt planens ytterkant under konstgräset med hjälp av installatören AKEA. Läs mer


15 november 2017

Håll bakvattnet ute och undvik översvämning

​Översvämning av avloppsvatten i byggnader förekommer väldigt ofta. Skador i källaren orsakat av översvämning kommer fort upp i många miljoner och varken hyresvärdar eller försäkringsbolag vet hur de ska förhålla sig till detta. Det finns idag ett antal bra lösningar att tillgå för att undvika att vatten tar sig in bakvägen. Läs mer


30 oktober 2017

DRAINFIX Clean renar ditt förorenade dagvatten samtidigt som rännan samlar upp och fördröjer

Exploateringen av våra städer ökar för varje år och vi bygger stadsdelar och bostadsområden nästan helt utan grönområden. Varje dag släpps det ut stora mängder föroreningar såsom tungmetaller, gummirester, olja med mera i vårt dagvatten. Dessa föroreningar tar sig sedan ut till våra sjöar och hav där de förgiftar djur och natur. Läs mer


8 september 2017

GPA levererar PE då man installerar kyla vid tillbyggnad av Sankt Sigfrids sjukhus

På gamla Sankt Sigfrids sjukhusområde i Växjö ska ett nytt hus för vuxenpsykiatrin byggas. Bravida Sverige AB har fått uppdraget att installera värme- och kylsystem till projektet och GPA Flowsystem AB levererar kylrör i PE som grävs ner i marken. Läs mer