Vattenverket Lockörn ljudisolerar och förbättrar arbetsmiljön med GAP-skivor från GPA

14 juni 2017

Vattenverket Lockörn  ljudisolerar och förbättrar arbetsmiljön med GAP-skivor från GPA

Vattenverket Lockörn i Lidköping, som tillverkar dricksvatten har nyligen renoverat sin anläggning och då har GPA Flowsystem AB bl a levererat gallerdurk, plattformar, stegar och trappor i glasfiberarmerad plast (GAP). Produkterna användes till ett gångstråk och för serviceplattformar till ventilkammare i vattenverket.

– GAP eller Glasfiberarmerad Plast är ett kompositmaterial som består av tvåkomponents härdplaster som förstärks med glas- eller kolfiber, berättar Karl Strandberg, Produktchef för Installationssystem på GPA. I sortimentet finns rörsystem, tankar, gallerdurk, trappor och andra konstruktionslösningar.

– Fördelar med Glasfiberarmerad Plast är att man kan använda den i tuffa miljöer, att det är lätthanterligt och lätt jämfört med t ex stål, som både är tjockare och tyngre, fortsätter Karl. Fördelar med materialet är mycket goda mekaniska egenskaper, goda termiska egenskaper, goda korrosionsegenskaper och god motståndskraft mot kemikalier. Applikationsområden där man använder sig av Glasfiberarmerad Plast är inom papper- och massaindustrin, i kemiska applikationer, på vatten och reningsverk och i gruvindustrin.

– Lidköpings kommun krävde att vi använde Glasfiberarmerad Plast och då hade GPA ett bra och brett
sortiment samt en bra teknisk lösning som gjorde att vi valde dom, berättar Peter Berlin från Peter Berlins Bygg AB i Laxå som installerat produkterna. Karl från GPA hjälpte till med alla beräkningar och dimensioneringar och på grund av lång spännvidd så krävdes en kraftigare gallerdurk för att tillgodose kundens krav på belastning.

– En stor fördel med GPAs glasfiberarmerade skivor är den ljuddämpande eller ljudisolerande effekten för att förbättra arbetsmiljön, berättar kunden Bjarne Jörgensen, som är driftledare inom VA på Lidköpings kommun.

– Vi tycker att resultatet har blivit riktigt bra och det är både snyggt och behagligt att gå på och man får ett bra grepp, avslutar en nöjd Bjarne!

Taggar: lidköping lockörn vattenverk grp glasfiberarmerad plast gap case plast gpa


Fler nyheter
8 september 2017

GPA levererar PE då man installerar kyla vid tillbyggnad av Sankt Sigfrids sjukhus

På gamla Sankt Sigfrids sjukhusområde i Växjö ska ett nytt hus för vuxenpsykiatrin byggas. Bravida Sverige AB har fått uppdraget att installera värme- och kylsystem till projektet och GPA Flowsystem AB levererar kylrör i PE som grävs ner i marken. Läs mer


6 juli 2017

GPA Flowsystem AB har blivit ISO-certifierade enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015

GPA Flowsystem AB:s ledningssystem blev den 21 juni 2017 certifierade avseende kvalitet och miljö enligt standarderna ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015 av Lloyds Register LRQA. Läs mer


14 juni 2017

Vattenverket Lockörn ljudisolerar och förbättrar arbetsmiljön med GAP-skivor från GPA

Vattenverket Lockörn i Lidköping, som tillverkar dricksvatten har nyligen renoverat sin anläggning och då har GPA Flowsystem AB bl a levererat gallerdurk, plattformar, stegar och trappor i glasfiberarmerad plast. Produkterna användes till ett gångstråk och för serviceplattformar till ventilkammare i vattenverket. Läs mer


30 maj 2017

Täta leverantörsbesök för GPAs personal ger god kunskap och säkerställer kvalitet!

GPA har tät kontakt med sina leverantörer och varje år gör vi besök hos olika leverantörer ute i Europa. Det är ett kontinuerligt arbete för att säkerställa högsta möjliga kvalitet. Det gäller dessutom att hela tiden hålla sig uppdaterad och utbildad i olika system och nya produkter. Nyligen besökte tre representanter från GPA en av de senast tillkomna leverantörerna i Tyskland, nämligen Müpro. Läs mer