Vattenverket Lockörn ljudisolerar och förbättrar arbetsmiljön med GAP-skivor från GPA

14 juni 2017

Vattenverket Lockörn  ljudisolerar och förbättrar arbetsmiljön med GAP-skivor från GPA

Vattenverket Lockörn i Lidköping, som tillverkar dricksvatten har nyligen renoverat sin anläggning och då har GPA Flowsystem AB bl a levererat gallerdurk, plattformar, stegar och trappor i glasfiberarmerad plast (GAP). Produkterna användes till ett gångstråk och för serviceplattformar till ventilkammare i vattenverket.

– GAP eller Glasfiberarmerad Plast är ett kompositmaterial som består av tvåkomponents härdplaster som förstärks med glas- eller kolfiber, berättar Karl Strandberg, Produktchef för Installationssystem på GPA. I sortimentet finns rörsystem, tankar, gallerdurk, trappor och andra konstruktionslösningar.

– Fördelar med Glasfiberarmerad Plast är att man kan använda den i tuffa miljöer, att det är lätthanterligt och lätt jämfört med t ex stål, som både är tjockare och tyngre, fortsätter Karl. Fördelar med materialet är mycket goda mekaniska egenskaper, goda termiska egenskaper, goda korrosionsegenskaper och god motståndskraft mot kemikalier. Applikationsområden där man använder sig av Glasfiberarmerad Plast är inom papper- och massaindustrin, i kemiska applikationer, på vatten och reningsverk och i gruvindustrin.

– Lidköpings kommun krävde att vi använde Glasfiberarmerad Plast och då hade GPA ett bra och brett
sortiment samt en bra teknisk lösning som gjorde att vi valde dom, berättar Peter Berlin från Peter Berlins Bygg AB i Laxå som installerat produkterna. Karl från GPA hjälpte till med alla beräkningar och dimensioneringar och på grund av lång spännvidd så krävdes en kraftigare gallerdurk för att tillgodose kundens krav på belastning.

– En stor fördel med GPAs glasfiberarmerade skivor är den ljuddämpande eller ljudisolerande effekten för att förbättra arbetsmiljön, berättar kunden Bjarne Jörgensen, som är driftledare inom VA på Lidköpings kommun.

– Vi tycker att resultatet har blivit riktigt bra och det är både snyggt och behagligt att gå på och man får ett bra grepp, avslutar en nöjd Bjarne!

Taggar: lidköping lockörn vattenverk grp glasfiberarmerad plast gap plast gpa case


Fler nyheter
25 juni 2018

​Unikt platsbyggt fettavskiljarsystem i Skandinavien!

​I Linnégallerian, den naturliga mötesplatsen på huvudgatan för alla som besöker Växjö City har man byggt om det befintliga köpcentret, som tidigare varit fullt med shopping och butiker på en totalyta av 3000 kvadratmeter till tre stora separata restauranger och ett gym. Läs mer


6 april 2018

Tre dagar på GPA Academy

På vårt huvudkontor i Hjärnarp håller vi regelbundet kund och företagsanpassade utbildningar inom termoplast, materiallära och sammanfogningsmetoder. GPAs ambition är att sprida kunskap för optimalt material och produktval samt säkrare installationer. Vi har under tre dagar i april följt ett glatt gäng från NCC i Malmö och Skellefteå Kommun vår populära certifierande svetskurs. Läs mer


4 april 2018

​Nytt hotell i Ängelholm gav GPA möjlighet att leverera brett!

När nya hotellet HUS 57 i Ängelholm slog upp portarna i början av mars 2018 så var GPA en av leverantörerna HUS 57 är ett hotell, men även tänkt som Ängelholms nya mötesplats − ett hus för vila och fest, avkoppling och arbete samt nytta och nöje! Läs mer


27 februari 2018

Avvattningen av Kungsträdgårdarna i Uppsala

I skrivande stund så arbetar NCC med den sista etappen på projektet Kungsträdgårdarna i Uppsala. Ett nytt bostadshus i ett tämligen nytt bostadsområde i centrala Uppsala. GPA har redan från start varit med och tagit fram en lösning för avvattningen för de stora ytorna som innergårdarna för med sig. Läs mer